NL | FR

Wat enkele van onze klanten zeggen over het gebruik van Mobivet:

Sinds 2010 gebruik ik Mobivet voor de administratie van mijn praktijk. Vergelijken met een andere software kan ik niet maar Mobivet voldoet volledig aan mijn eisen waardoor ik een zeer tevreden gebruiker ben.
Het systeem is gebruiksvriendelijk, zit logisch in mekaar waardoor je vrij gemakkelijk wegwijs geraakt in het programma en alles werkt vlot wat ook zeer belangrijk is voor mij. Heb je vragen of ben je even het noorden kwijt dan krijg je gratis telefonisch support, zeker ook niet onbelangrijk. En, er wordt ook echt naar jou geluisterd als iets beter kan. Als mijn opmerking een terechte verbetering is voor mezelf en eventueel voor andere collega’s dan worden de programmeurs aan het werk gezet en wordt het systeem in real-time aangepast.
De mogelijkheden van Mobivet zijn enorm, ik haal er enkele puntjes uit die voor mijn praktijk van belang zijn : ik wil een klantenlijst op basis van gemeente, ik wil nagaan hoeveel echografiën ik dit jaar heb genomen, ik wil snel een mailing doen naar een bepaalde klantengroep (keuze tussen mail, sms, brief), ik wil mijn inkomsten van de laatste jaren vergelijken, ik wil ter plaatse bij de klant zijn e-mail adres toevoegen aan zijn klantgegevens, enz.. allemaal geen probleem.
Omdat ik bijna constant op de baan ben is Mobile Mobivet superhandig. Via deze app kan ik al mijn klanten rechtstreeks vanuit de app bellen, mailen of sms’en en kan ik direct visiten ingeven ter plaatse waardoor ik dit niet meer moet gaan doen op een vrije zondag of hierdoor heeft mijn administratief medewerkster minder werk.
Ik vergeet nog te vermelden dat mijn boekhouder sneller vooruit kan met de in Mobivet aangemaakte rapporten, dat ik nog 500 gratis sms’en staan heb om te versturen naar klanten, dat ik van een gemiste oproep onderweg via Mobile Mobivet makkelijk kan nagaan of het een bestaande klant was, enz..

Kortom ik ben fan!

Dierenarts/Koidokter Tim Barbé, Lennik 

 


In Mobivet hebben we een waardige opvolger gevonden van ons 14 jaar oude MS-Dos programma en de vrees om over te stappen was ongegrond.
Mobivet is heel gebruiksvriendelijk, zowel de vaste applicatie als de mobiele app. . Niettegenstaande het nagenoeg de eerste kennismaking was met het professioneel gebruik van een tablet, werd dit niet als een last of opgave ervaren, eerder als een leuk speeltje dat dan ook nog eens super nuttig bleek te zijn.
De helpfunctie is zeer uitgebreid en bij de opstart van het programma vindt men er een antwoord op nagenoeg alle vragen. De telefonische bijstand en mailverkeer vullen de andere hiaten op.
Tevens is er een duidelijke bereidwilligheid om eventuele suggesties en opmerkingen te bekijken en indien mogelijk en nuttig, deze te integreren in het bestaande programma.
De mobile app wordt off-line gebruikt en de overdracht van gegevens in de twee richtingen verloopt vlot. Ook het elektronisch inlezen van leveringsnota’s, de nagenoeg onbeperkte mogelijkheid om gegevens te raadplegen en de zeer grote flexibiliteit naar facturatie toe zijn een groot pluspunt.

DAP Het ERF (rundvee – varkens – Wingene)

dr. Marc Deroo 

dr. Chris Vander Meulen

 


Als dierenarts kleine huisdieren gebruik ik mobivet nu reeds 6 jaar. Toen mij werd gevraagd na al die jaren een keer mijn bevindingen van het programma op papier te zetten, kreeg ik een glimlach rond de mond… Het is immers onmogelijk op korte tijd en op overzichtelijke manier het gebruiksgemak en het totaalpakket van Mobivet te omschrijven.
Op dit ogenblik gebruik ik zeggens ongeveer 50% van de mogelijkheden van Mobivet. Het bevat immers een compleet boekhoudkundig onderdeel (btw etc.), maar ik gebruik enkel de facturatie uitgaand en de daginkomsten. De rest wordt door een extern boekhoudkundig bedrijf gedaan.
Wat is nu het sterkste punt van Mobivet na de compleetheid van het programma? Dan denk ik voornamelijk aan het gebruiksgemak  en de flexibiliteit om dingen aan te passen. Elk programma zal wel een goed klantenbestand hebben, patiëntenfiches etc. Maar ik weet niet of andere programma’s de mogelijkheid hebben zeer specifieke opzoekingen te doen. Hoeveel honden kwamen er deze maand, hoeveel katten kwamen vorig jaar, hoeveel mensen uit de gemmente brachten dit jaar een bezoek, welke inkomsten kwamen cash binnen, welke inkomsten werden per bancontact gedaan, hoe is de verdeling tussen diensten en verkoop van producten, hoeveel mensen kwamen voor een vaccinatie?
En dingen zelf aanpassen? Geen probleem: de hoofding van de facturen, de facturatienummers, een factuur verkeerd gemaakt? Geen nood, verwijderen en een nieuwe factuur maken… Geen enkel probleem
Er is een zeer goed rappelsysteem, waar je de klant de keuze kan laten tussen een herinneringsbrief, een e-mail of een SMS. Een heerlijke keuze, die ook toelaat de kosten te drukken door zoveel mogelijk mensen per mail te herinneren. Maar daar houdt het niet op… Door de mogelijkheid diensten en producten samen te voegen in één tarief, is het een eitje om te spelen met herinneringen.
Persoonlijk waarschuw ik klanten per mail wanneer er een controleradiografie moet gebeuren, een controle van het bloed, wanneer ze opnieuw moeten komen voor een ontwormingskuur… Er wordt zelfs wekelijks een rouwbrief gestuurd naar mensen die hun geliefde huisdier verloren. En dit met één druk op de knop bij wijze van spreken.
Een ander enorm voordeel is het feit dat Mobivet zowat overal kan geraadpleegd worden: het is immers geen softwareprogramma op je PC, maar is een unieke, beveiligde website. Het mogelijk crashen van de PC is dan ook geen totale ramp meer.

Och, je merkt dat het zeer moeilijk is gestructureerd een antwoord te geven op de initiële vraag… Je kan wel uren schrijven over het invoegen van bestanden bij het dossier, bloeduitslagen, het automatisch ingeven van bestellingen en dus ook automatisch stockbeheer, de shortcuts bovenaan om in één druk een betaling door te voeren of een factuur te maken…

Het is te veel om op te noemen, probeer het, je zal niet ontgoocheld zijn.

De laatste troef is de service: regelmatig worden ideeën uitgewisseld, wordt het programma licht gewijzigd en verbeterd. Altijd leuk om te gaan kijken na een aangekondigde update of uw idee ook verwezenlijkt is…

Hyperlink ontgoochelde me tot op heden nog geen enkele keer.

dr. Steven Mullie (kleine huisdieren – Balen)

 


 

Wij gebruiken al een 5-tal jaren mobivet en zijn zeer tevreden over het programma.  Het is een duidelijk programma waar iedereen mee kan werken , ook voor  mensen die niet veel van computers kennen! Bij ons in de praktijk was er iedereen zo mee weg, ook de nieuwe collega’s vinden snel hun weg.  Het programma is ook zeer uitgebreid, je kan op elk moment de consultaties, de stock, inkomsten ,agenda en zo veel meer opvragen.  Het kan als je wil je hele boekhouding voor je bijhouden.  Mobivet werkt online en is zeer snel, onze collega’s kunnen elk in hun eigen consultatieruimte zien met welke paitënt wie bezig is en welke behandeling het dier krijgt.   Ook rappels ,verwijsbrieven, betaalherinneringen enz vind je allemaal terug.  Wij werken sinds kort ook met de labelprinters wat zeer gemakkelijk is om je medicatie voor te schrijven.   De leveringen worden automatisch in je voorraad gezet met de juiste prijs, je kan je rx-en, labouitslagen ,…allemaal opslaan bij de patiënt.  Je kan niet geloven wat er allemaal mogelijk is in mobivet… Ze hebben nu zelfs een app voor je smartphone!  Hoe handig is dat , je kan vanop je gsm je agenda bekijken.  Maar het sterkste punt van mobivet is toch zeker de support, als je een probleem hebt kan je altijd bellen of mailen en je wordt zeer snel en effectief! geholpen. Dat is een zeer goede service vinden wij!  Echt een dikke proficiat voor een zeer gebruiksvriendelijk, compleet programma.

dierenartsencentrum Damsheide (Hamont-Achel)
dr. Marc Swinnen
dr. Jan Nelissen

 


 

Sedert 2009 ben ik een tevreden gebruiker van Mobivet. Na een harde schijfcrash (waarna slechts met veel moeite de meeste data gerecupereerd konden worden), keek ik uit naar een online-programma waardoor ik mij geen zorgen meer moest maken ivm back-ups.
In Mobivet heb ik een trouwe, betrouwbare partner gevonden die volledig tegemoet komt aan mijn wensen. Alhoewel, als Mac (Apple) -gebruiker zijn er toch een paar functionaliteiten die ik moet ontberen, maar daar hebben de Windows-fanaten geen last van.
Het is een zeer volledig en uitgebreid programma met een duidelijk klanten- en patiëntenbeheer, geneesmiddelen en stock worden automatisch bijgehouden, financieel zit het goed met rekeningen, offertes, facturatie, BTW-aangifte, overzichten …
Enkel een mobiele applicatie mis ik nog, deze is er in 2012 wel gekomen, jammer genoeg enkel voor Android-toestellen, waar mijn iPhone dus niet op draait. Maar zoals voor al mijn opmerkingen door het Mobivet-team een oplossing werd gezocht, werd ook nu beloofd dat hieraan gewerkt wordt!

Uitkijken dus naar de volgende updates… ;-)

dr. Gert Quintens (Bree)

 


 

Als trouwe gebruiker van de Hyperlink-software , waarbij ik vele jaren RECIPET heb gebruikt als software voor mijn praktijk, ben ik zeer tevreden over de MOBIVET software die ik nu reeds 1 jaar gebruik. Vooral het vlekkeloos importeren van leveringen, het zeer snel alle info van klant en patient terug vinden en dit van op elke plaats waar ook maar internet voorhanden is, is bijzonder handig.
Het programma is onuitputtelijk aan tools en op administratief vlak en zeker op vlak van geneesmiddelenregistratie levert het mij een enorme tijdswinst op + de gerustheid dat alles ok is en veilig opgeslagen.
Het importeren van bloeduitslagen en rx-fotos’s en andere foto’s gebeurt perfect bij de juiste patient, wat veel naslagspeurwerk bespaart.
Het programma is van op elke locatie met internet bruikbaar. Handig wanneer je even aan zee of op reis bent en toch telefonisch informatie dient door te geven.
Met de laatste aanwinst (mobiele app) is dit zeker de toekomst van de dierenartsensoftware. De trein van de mobiele apps is  vertrokken en ik kan alle jonge collega’s maar de goede raad geven hem niet te missen. Het overzetten van gegevens van RECIPET naar MOBIVET is bij mij vlekkeloos verlopen zodoende ik over alle historieken blijf beschikken zonder een ouder vorig  programma te moeten draaiende houden.
De service van de helpdesk is steeds vlot. Het programma werkt prima, er blijft voor mij wel nog een serieuze schat aan mogelijkheden over die ik nog dien te ontdekken, maar we werken eraan en dit houdt het spannend.

Dierenarts De Clercq Marnix, enthousiaste gebruiker.
Gavere

 


Wij gebruiken Mobivet sinds 2011. De schermopbouw is handig en logisch zonder al te veel “overbodige” gadgets. Het is een gebruiksvriendelijk programma met uitstekend stockbeheer. Mobivet werkt snel en biedt uitgebreide mogelijkheden. Wij zijn erg tevreden over de support.
Kortom, Mobivet is een erg makkelijk programma dat veel mogelijkheden tot personalisatie heeft.

dr. Bart Verdonck (Boechout)
dierenartsenpratijk gezelschapsdieren

 

 


Ik gebruik Mobivet ondertussen een 6tal maanden. In het begin is het uiteraard een beetje zoeken, temeer omdat de mogelijkheden zéér uitgebreid zijn. De opbouw is overzichtelijk en logisch. En toch veel extraatjes die het opzoeken en ingeven van consultaties en produkten snel en eenvoudig maken. Eens je met het programma vertrouwd bent werkt het echt supersnel!
Levernota’s worden automatisch ingelezen, de stock wordt automatisch aangepast, labouitslagen komen vanzelf in de juiste patientenfiche terecht:

echt, ik ben suuuper-fan!

De consultatie +, nog zo’n handige functie, waarmee je voor meerdere dieren tegelijk fiches kan aanmaken: wat een gemak! Berichten en rappels via brief, mail of zelfs per sms voor de liefhebbers: leuk toch?
Bovendien altijd en overal beschikbaar (op voorwaarde dat je internetverbinding hebt weliswaar). De support ben ik zeer tevreden over, tot nu toe altijd onmiddellijk geholpen geweest en persoonlijke wensen werden onmiddellijk in het programma geintergreerd, merci Lieven!

dr. Sandra Boddin (Oudenaarde)

dierenartsenpratijk gezelschapsdieren

 


Ik gebruik MOBIVET sinds juli 2012. De schermopbouw is goed en duidelijk. Het systeem is eenvoudig te gebruiken, werkt snel, goed stockbeheer en heeft een uitgebreid pakket aan mogelijkheden. Ik ga in de toekomst zeker gebruik maken van het mobile APP systeem. De support bij het in gebruik nemen vh systeem is goed en geduldig.

dr. Jan Mertens (Wuustwezel)
paardendierenarts

 

 


Wij gebruiken de Mobivet Mobile App zonder internet verbinding op vier Samsung (Android) Galaxy S2 smartphones in combinatie met draagbare HP bluetooth printers. Het Android platform werkt intuitief en stabiel. Mobivet Mobile werkt overzichtelijk en snel: het ingeven van visites en het afdrukken van kant-en klare T&V documenten verloopt vlot. Wegens de hogere snelheid hebben wij gekozen om offline te werken op verplaatsing: wij downloaden onze klant- en productgegevens naar onze smartphones wanneer we op de praktijk zijn. Op verplaatsing werken we zonder internet verbinding, dat is een instelbare optie in de smartphone. Zo werk je sneller. Eens terug op de praktijk zetten we de ingebrachte visites via onze WiFi vlot over naar Mobivet. Onze stockbewegingen worden goed bijgehouden.

De vaste (internet) versie van Mobivet biedt een enorme waaier aan mogelijkheden. De vele instelbare opties (o.m. qua facturatie) maken het mogelijk dat wij Mobivet gebruiken zoals wij dat in onze praktijk nodig hebben.  Wij zijn tevreden over de technische ondersteuning.

dr. Jonas Demarez – DAP Benevet (Voeders Depre Beernem)
(Mobivet gebruiker sinds 2010)
dierenartsenpraktijk varkens en pluimvee

dierenarts Lieven Tanghe
dierenarts Jonas Demarez
dierenarts Hilde Van Loocke
dierenarts Paul Reyntiens

 

 


Sinds mei 2012 gebruiken we Mobivet. Wegens de strengere eisen en controles van het FAGG  was het nodig om de administratieve kant van de praktijk beter op orde te hebben. Tot op heden zijn we zeer tevreden over onze keuze. Mobivet is eenvoudig in gebruik,  werkt snel, ziet er netjes uit en biedt tal van mogelijkheden. Het automatisch inlezen van levernota’s en updaten van de voorraad en de “registers in en uit” zijn een enorme hulp en tijdsbesparing inzake de vereisten van het FAGG. Ook wat support betreft zijn we uitermate tevreden.
Problemen en specifieke vereisten, eigen aan onze praktijk, worden snel, vriendelijk en adequaat verholpen. Ook de gratis mobiele app ziet er handig uit en zullen we binnenkort gaan gebruiken bij de vervanging van onze toestellen. Kort samengevat kunnen we stellen dat onze algemene ervaring met Mobivet erg positief is.

Paardenpraktijk “de Nethe” (Mol)

dierenarts Wouter Pollet


De Mobivet Mobile ‘app’ (MMA) is volgens mij de toekomst… Computer of handheld: batterij plat, te groot voor de broekzak, schokgevoelig, vergeten op den bureau, even wachten…, dure infrastructuur,… Ik heb het allemaal meermaals verwenst. Ik was al blij dat ik mijne gsm bij had. Dan maar terug alles in de boek opschrijven en op het einde van de maand de facturen maken…
Tot Lieven me belde: ‘Door, dit moet ge eens proberen’… Ik stond er een beetje sceptisch tegenover maar bon, ik gaf het toch een kans. MMA, een app op de gsm. Het ingeven van visites gaat zeer vlot. Ook de uiteindelijke kostprijs van de visite is direct weergegeven, zeer handig…
Op het einde van de dag de visiten via internet doorsturen en op het einde van de maand controleer ik alle visites online en na een uurtje kan ik beginnen printen.
Mijn collega is een echte computer-leek en zag het gebruik niet echt zitten. Toch heb ik het hem maar een keer moeten uitleggen en hij was er mee vertrokken.
De ontwikkelingen van MMA dit jaar heb ik op de voet gevolgd en ik heb ook mijn eigen ervaringen aan Lieven meegedeeld. Al mijn wensen en opmerkingen heeft het team geimplementeerd. Op zijn Facebook’s zou ik zeggen: ‘Vind ik leuk’!

dr. Door Verheyde en dr. Gert Steegmans (Hasselt, rundvee)
dierenartsenpraktijk rundvee en gezelschapsdieren

 


De schermopbouw van Mobivet is zeer duidelijk, geen teveel of onnodige tekst, handige icoontjes op patient- en eigenaarsfiche. Ik vind mobivet een vooruitstrevend programma. Het biedt vele handige tools, zoals sms functie, mailings, van herinneringen voor vaccinatie, maar ook van afspraken, mogelijkheid tot het zelf instellen van diverse functies, ingebouwde agendafunctie, …
De stock is makkelijk aanpasbaar en opvraagbaar en de snelheid van werken is goed. Nadelig is wel dat, gezien het een internetverbinding vereist, er (weliswaar zelden) vertraging kan optreden door de provider.

De mogelijkheden van Mobivet zijn voor ons meer dan voldoende, en worden telkens opnieuw verfijnd en aangepast.
Mogelijk zullen wij ook gaan gebruik maken van de nieuwe Mobile APP.

Dringende problemen worden steeds snel behandeld.

Mobivet biedt een Uitgebreidheid van de mogelijkheden maar op een eenvoudige manier gevisualiseerd. Het programma oogt niet druk, heeft een logische opbouw en zeer veel extraatjes zijn aanwezig.

Dr. Tom Volkaert – DAP Herckenrode (Kuringen)
dierenartsenpratijk gezelschapsdieren

www.dierenartsenherckenrode.be

dierenarts Tom Volkaert
dierenarts Lydia Muyshondt
dierenarts Nathalie Cunha
dierenarts Leen Decat